Steekpartij vóór brand in Midwolda

MIDWOLDA, 13 NOV. De woningbrand in Midwolda, die in de nacht van woensdag op donderdag het leven heeft gekost aan drie mensen, is aangestoken en voorafgegaan door een steekpartij. Dat blijkt uit het onderzoek dat de regiopolitie Groningen gisteren heeft afgerond.

De 54-jarige ex-echtgenoot van de 37-jarige bewoonster is rond één uur 's nachts via het raam de slaapkamer op de begane grond binnengedrongen. Hij heeft haar daar volgens de politie met messteken om het leven gebracht. Vervolgens heeft hij benzine rondgesprenkeld die hij in een jerrycan had meegenomen en het huis in brand gestoken. Daarna sloeg hij met het mes de hand aan zichzelf.

De 12-jarige zoon bevond zich op de bovenverdieping. Hij kon zich niet meer in veiligheid brengen toen de vlammen om zich heen grepen. De 10-jarige dochter, die aan de achterzijde van het huis sliep, was wakker geworden door geluiden en ontvluchtte het huis om de buren te waarschuwen. Het huis stond toen al in brand. Het woonhuis brandde volledig uit; het achterste gedeelte, van waaruit een cateringbedrijf werd gedreven, bleef grotendeels gespaard.

De dochter is de enige overlevende van het gezin en werd voorlopig bij kennissen ondergebracht. Ook de kinderbescherming is ingeschakeld. De man had zijn ex-echtgenote al vaker lastig gevallen en met de dood bedreigd sinds de echtscheidingsprocedure enkele maanden geleden begon.