Rood voor Nijhuis, verlies voor Mulder

DUISBURG, 13 NOV. Alfred Nijhuis en Youri Mulder stonden gisteravond in de Bundesliga tegenover elkaar. Het liep voor beide Nederlanders slecht af. Nijhuis won met MSV Duisburg weliswaar van Mulders werkgever Schalke 04 (1-0), maar de verdediger kreeg in de tachtigste minuut van scheidsrechter Merk rood.

Het duel tussen Duisburg en Schalke, waarin zes gele kaarten vielen, werd na veertien minuten beslist door Preetz. De overwinning van MSV Duisburg kwam alleen in gevaar door het wegvallen van Nijhuis, die eerst geel incasseerde en na nieuwe overtreding tien minuten voor het einde definitief kon vertrekken.

Werder Bremen raakte opnieuw twee punten kwijt. De titelverdediger verloor voor eigen publiek met 0-1 van Dynamo Dresden, dat aan het einde van het seizoen vier punten van het totaal moet aftrekken. Penksa maakte het enige doelpunt. Borussia Dortmund won met 2-1 van Kaiserslautern. Kort voor het einde hielp Schulz de thuisclub aan beide punten.