Pioline helpt Boris Becker met Masters

ANTWERPEN, 13 NOV. Cedric Pioline heeft Boris Becker in de race gehouden voor een plaats in de Masters van Frankfurt volgende week. De Fransman versloeg gisteravond laat tijdens het ECC-toernooi Goran Ivanisevic met 7-6 en 6-0. Indien de Kroaat had gewonnen was de toegang voor Becker naar de ATP-finale versperd geweest.

De Duitser bereikte eerder op de avond de halve eindstrijd ten koste van de Zweed Magnus Larsson: 6-1 7-6. In de halve finale treft hij vandaag diens landgenoot Magnus Gustafsson, die in Antwerpen een Duits onderonsje verhinderde door Michael Stich te verslaan: 7-6 7-5. Pioline ontmoet Pete Sampras die de Zweed Kulti versloeg.

Na de overwinning, aan het begin van de avond, begon voor Becker het lange wachten. Bij een nederlaag van Pioline, die ook nog een kansje op de ATP-finale heeft, had Becker het startbewijs voor het lucratieve toernooi gevoeglijk kunnen vergeten. In tegenstelling tot de moeizaam verlopen confrontaties met Stoltenberg en Adams speelde Becker tegen Larsson bijna als vanouds. Geconcentreerd, dominerend, snel aan het net en met een goed oog voor de aanvallende acties van zijn Zweedse opponent.

“Eindelijk heb ik mijn kansen en mogelijkheden goed benut”, zei Becker. “Ik heb eindelijk ook weer eens op redelijk niveau gespeeld. Ik hoop dat de Duitse pers dat ook is opgevallen, want die hebben de laatste tijd louter over mijn aanstaande vaderschap geschreven, over mijn sportieve activiteiten las ik bijna geen letter meer”, sneerde hij. (ANP/SID)