John van Loen vier Cup-duels aan de kant

BERN, 13 NOV. John van Loen is voor vier Europa Cup-duels geschorst.

De Feyenoorder kreeg deze straf omdat hij in de thuiswedstrijd tegen FC Porto in De Kuip een rode kaart had gekregen. De aanvaller nam wraak op een Portugese tegenstander, die een fractie tevoren Obiku onderuit had gehaald. Van Loen had in de eerste helft al een gele kaart van de Deense arbiter Nielsen gekregen. “Ik had gerekend op twee of drie wedstrijden. Vier is een beetje zwaar”, reageerde Van Loen.

FC Porto werd door de tuchtcommissie van de UEFA beboet met ruim 56.000 gulden wegens wangedrag van het publiek en de spelers tijdens de thuiswedstrijd. De penningmeester van Feyenoord dient ruim dertigduizend gulden in de boetepot te storten, omdat de spelers van de landskampioen zich volgens de waarnemer ook hadden misdragen.

De Europese voetbalbond UEFA heeft ook de Franse voetballer Eric Cantona voor vier duels geschorst. De spits van Manchester United beledigde scheidsrechter Kurt Röthlisberger in woord en gebaar na de wedstrijd tegen Galatasaray. Hij kreeg daarvoor de rode kaart.