Italiaanse Senaat keurt een sober budget goed

ROME, 13 NOV. De Italiaanse senaat heeft gisteren het bezuinigingsprogramma van de regering-Ciampi en het budget voor 1994 goedgekeurd, terwijl in de hoofdstad en in de arme zuidelijke regio's van het land heftig werd gedemonstreerd.

Bijna 25.000 studenten marcheerden met vlaggen door het centrum van Rome en 30.000 boeren demonstreerden in de zuidelijke havenstad Bari tegen de plannen om overheidsuitgaven voor de landbouwsector fors te verminderen. De begroting moet over tien dagen nog worden behandeld door de Kamer van Afgevaardigden. Politieke waarnemers verwachten dat afgevaardigden van de grote partijen, die onder druk staan door de politieke schandalen in Italië, aangevoerd door de christen-democraten, zullen proberen het beslissende parlementaire debat uit te stellen. (Reuter)