Giovanni Junior in gelederen Fiat

De president van de buitenlandse vestigingen van Fiat SpA, Umberto Agnelli, heeft vrijdag gezegd dat hij Fiats raad van bestuur zal verlaten en zijn post zal overdragen aan zijn zoon Giovannni.

De promotie van Giovanni Agnelli junior wordt gezien als een stap op weg naar de vervanging van zijn gelijknamige oom, die nu de leiding heeft van Fiat, de grootste onderneming van Italië. Oom Giovanni Angelli heeft afgelopen maand beloofd dat hij nog drie jaar aanblijft als president.

Umberto Agnelli, die sinds 1968 de functie had van president buitenlandse vestigingen en steeds in de schaduw stond van Giovanni wordt president van Istituto Finanziario Industriale SpA, de belangrijkste financiële holding van de familie Agnelli. Daarmee heeft hij zeggenschap over alle industriële en financiële activiteiten behalve de autodivisie. Het is nog onbekend wanneer de wijziging in de top gestalte krijgt. De jonge Giovanni Agnelli is op dit moment directeur van Gruppo Piaggio, de befaamde fabrikant van scooters. Hij wordt de vierde generatie van de familie Agnelli die een plaats krijgt in het bestuur van Fiat.