Bob Haldeman van Watergate overleden

SANTA BARBARA, 13 NOV. Bob Haldeman, een van de belangrijkste adviseurs van de voormalige Amerikaanse president Richard Nixon is gisteren op 67-jarige leeftijd in Santa Barbara aan kanker overleden.

Haldeman verwierf grote bekendheid door zijn aandeel in het Watergate-schandaal,de inbraak in het hoofdkwartier van de Democratische partij in juni 1972. Voor zijn betrokkenheid daarbij zat hij achttien maanden in de gevangenis. Oud-president Nixon merkte naar aanleiding van zijn overlijden op: “Als chef van de staf van het Witte Huis speelde hij een onmisbare rol in turbulente tijden toen onze regering een hele reeks van initiatieven nam in binnen- en buitenland.” Haldeman werd later veroordeeld wegens samenzwering om de rechtsgang te verhinderen en liegen tegen de FBI.