Win je naam in chocoladeletters! Zwarte, blauwe, groene, witte en rode pieten

De knecht van Sinterklaas heet Zwarte Piet, omdat hij zwart is. Maar waarom moeten zwarte pieten eigenlijk zwart zijn? Zou het niet veel leuker zijn als Sinterklaas niet alleen zwarte pieten had, maar ook blauwe, groene, witte en rode pieten? En wat zou je denken van een paarse piet met gele oren?

Als Sinterklaas meer van dat soort vrolijke pieten had, zou het een gezellige boel worden.

Sinterklaas heeft gemerkt dat veel kinderen een beetje bang zijn voor zwarte pieten. Daarom heeft hij ons gevraagd om te onderzoeken hoe kinderen nu eigenlijk over Zwarte Piet denken. Stuur ons een brief of een tekening over zwarte (of blauwe of rode of gele) pieten. Je mag schrijven wat je wilt, als het maar over de knecht van Sinterklaas gaat.

Vind je Zwarte Piet aardig of ben je juist bang voor hem? Zou je zelf graag een piet willen zijn, en waarom? Lijkt het je leuk om over de daken te klimmen, om pepernoten uit te delen en kadootjes door de schoorsteen te gooien?

Wat denk je dat je allemaal moet leren om Zwarte Piet te worden? Zou er misschien ergens een pietenschool bestaan? Heb je handige tips om het leven van Zwarte Pieten leuker te maken?

Je mag ook een tekening maken van een mooie, een ondeugende of juist een hele lieve zwarte (of een andere kleur) piet.

De leukste brieven en tekeningen worden drie december in de krant afgedrukt. Wie de bijzonderste brief of tekening maakt, krijgt van Sinterklaas zijn of haar naam in chocoladeletters. Inzenders mogen niet ouder zijn dan twaalf jaar.

Stuur je brief of tekening, met je naam, adres en leeftijd er duidelijk op, voor 26 november naar NRC Handelsblad, t.a.v. Sinterklaas, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam.