Stemmen over 1 miljoen voor Kunsthal staken

ROTTERDAM, 12 NOV. De Rotterdamse gemeenteraad heeft gisteravond geen besluit kunnen nemen over de toekomst van de Kunsthal.

Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de een jaar oude Kunsthal een extra subsidie van 1 miljoen gulden te geven haalde het niet, evenmin als het tegenvoorstel van PvdA-raadslid N. Kok, om de Kunsthal een half miljoen te geven. De stemmen staakten (21-21). Volgende week donderdag stemt de raad opnieuw. Staken de stemmen dan weer, dan is het voorstel verworpen. Met name de PvdA, maar ook andere partijen zijn verdeeld over de vraag of de Kunsthal een miljoen extra moet krijgen. De directeur van de Kunsthal, die nu 1,5 miljoen steun van Rotterdam krijgt, heeft er altijd op gewezen dat bij de eerste opzet van een subsidie van 2,5 miljoen was uitgegaan, en dat de Kunsthal zich niet zal kunnen ontplooien als de ontbrekende 1 miljoen er niet komt. De Kunsthal en museum Boymans-Van Beuningen, ook gelegen aan het museumpark, willen samen gaan werken.