Schiphol groeit boven verwachting

Het aantal pasagiers dat via de luchthaven Schiphol naar buitenlandse bestemmingen is gereisd, is in de eerste negen maanden van dit jaar toegenomen met 10,1 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Er hebben dit jaar tot nu toe 15,9 miljoen passagiers van de luchthaven gebruikgemaakt en dat is volgens de Schiphol-directie boven verwachting.

De groei zit vooral in het met 13 procent toegenomen lijndienstvervoer. Het chartervervoer laat nog steeds een lichte daling zien, alhoewel dit herstellende is. De groei van het lijndienstvervoer wordt veroorzaakt doordat de KLM het aantal vluchten drastisch heeft uitgebreid. Ook kiezen steeds meer vakantiegangers een lijndienst om naar hun bestemming te vliegen in plaats van een vakantiecharter. Afgezien hiervan komen steeds meer zakelijke reizigers van regionale Britse luchthavens naar Schiphol om naar een intercontinentale bestemming te vliegen. Schiphol afficheert zich op de Britse markt als “Londens derde luchthaven”.

Schiphol verwacht dit jaar de grens van 20 miljoen passagiers te overschrijden. De overslag van vracht op de luchthaven zal naar verwachting voor het eerst de één miljoen ton passeren.