Rotterdam steunt project Asklepion

ROTTERDAM, 12 NOV. Rotterdam stelt in 1995 twaalf miljoen beschikbaar voor het nationaal centrum voor gezondheidszorg Asklepion, een 'medisch pretpark' waar het publiek op speelse wijze met de werking van het menselijk lichaam en vorderingen in de medische technologie kennis kan maken.

Wel moet in de loop van komend jaar blijken dat het project op het punt van managment en financiën aan alle voorwaarden voldoet. Ook moet er dan een aantrekkelijke locatie zijn gevonden. Dat heeft gisternacht de Rotterdamse gemeenteraad besloten. Voorzitter Otten van het dagelijks bestuur van Asklepion denkt door de toezegging geen moeite te hebben de benodigde 24 miljoen bij investeerders en fondsen los te krijgen. “Bij dit soort projecten geldt nu eenmaal dat meer schapen volgen, wanneer er één over de brug is.” In Maastricht worden onder leiding van hoogleraar J. Greep soortgelijke plannen voor een 'medisch pretpark' ontwikkeld, dat Corpus zou moeten heten.