Plan: kunstpaviljoen voor kinderen

ROTTERDAM, 12 NOV. De Rotterdamse Kunststichting onderzoekt de mogelijkheden om op het Ommoordse Veld in de Rotterdamse wijk Alexanderpolder in een kunstmatige heuvel een onderaards paviljoen voor kinderen te verwezenlijken naar een ontwerp van beeldend kunstenaars Dan Graham (1942, VS) en Jeff Wall (1946, Canada).

Eerdere pogingen om hun bouwwerk, waarvan de kosten door de Kunststichting worden geraamd op 1,5 miljoen gulden, uitgevoerd te krijgen in Lyon en New York zijn om financiële redenen niet gelukt.

Van het paviljoen, dat wat vorm betreft overeenkomsten vertoont met een planetarium - het heeft een koepelvenster in het dak met de werking van een lens -, presenteert het Museum Boymans-Van Beuningen in Rotterdam (t/m 2 januari) een maquette en enkele tekeningen. Daarnaast is er ook een serie van negen grote ronde portretfoto's op lichtbakken te zien van kinderen van verschillende etnische komaf tegen een achtergrond van wolken die bedoeld zijn voor aan de wanden.