'Organisator' Tom Jones-concert: cel

DEN BOSCH, 12 NOV. De rechtbank in Den Bosch heeft gisteren de 39-jarige A. den O. uit Veldhoven wegens oplichting veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf en het betalen van 9.220,20 gulden schadevergoeding.

Tegen de man was drie jaar cel en een boete van 15.000 gulden geëist. Den O. ging vorig jaar met Het Beursgebouw in Eindhoven een huurovereenkomst aan voor een optreden op 4 juni van de Engelse zanger Tom Jones. Op 21 punten in Eindhoven en omgeving werden kaartjes verkocht. De toegangsbewijzen kostten 67,50 gulden. Alleen al in Eindhoven werd voor ongeveer 25.000 gulden aan kaartjes verkocht. Den O. betaalde de drukkers voor de reclame noch voor de kaartjes. De opbrengst van de kaartjesverkoop vergokte hij. De totale schade voor de gedupeerden wordt beraamd op 70.000 gulden. De man is al vaker veroordeeld voor oplichting. Hij zou psychiatrische behandeling nodig hebben, maar dat weigert hij.