Moskou: licenties buitenlandse banken bevriezen

MOSKOU, 12 NOV. De Russische regering wil het aantal nieuwe licenties voor buitenlandse banken voorlopig bevriezen om de binnenlandse banken een kans te geven op de eigen markt.

Minister Fyodorov (financiën) zei in een vraaggesprek met het Britse persbureau Reuter dat de Russische banken hulp nodig hebben in de strijd tegen de concurrentie uit het buitenland. De vijf licenties die vorige maand werden verstrekt aan onder meer de Amerikaanse banken Citicorp en Chase Manhattan, zouden volgens Fyodorov pas in 1995 geldig moeten worden. “Dit land kent pas sinds drie jaar commerciële banken. Rusland heeft meer dan 1800 banken, het zijn babies, en ik ben het tot op zekere hoogte eens met de Russische bankiers die vrije toegang van buitenlandse banken zien als discriminatie tegen lokale banken.” (Reuter)