Inge de Bruijn in halve finale EK zwemmen sprint

GATESHEAD, 12 NOV. Inge de Bruijn, Ron Dekker en Wilco van der Akker hebben zich bij de Europese zwemkampioenschappen sprint in Gateshead geplaatst voor de halve finales.

De Bruijn ging door via de herkansing. Zij werd in de derde serie van de 50 m vrije slag vierde: 26,59 seconden. De beste twee van elke serie plaatsten zich rechtstreeks voor de halve finales. In de herkansingen werd De Bruijn gedeeld tweede, genoeg voor de volgende ronde.

Dekker en Van der Akker waren al op het startblok zeker van een plaats in de volgende ronde. Bij de mannen is het aantal inschrijvingen zo gering dat alle deelnemers aan de series van de 100 wissel en 50 rug de halve finales haalden. Dekker werd in de tweede serie van de 100 wissel derde (57,79). Van der Akker was op de 50 rug met een tijd van 26,50 seconden de langzaamste van vijf zwemmers in zijn reeks.