Huizingalezing

'Schwierige Nähe - Zur Geschichte und Zukunft der deutsch-niederländischen Beziehungen'

Op vrijdag 10 december zal dr. Christian graaf von Krockow de 22ste Huizingalezing houden. De titel van de lezing is 'Schwierige Nähe - Zur Geschichte und Zukunft der deutsch-niederländischen Beziehungen'.

De lezing wordt georganiseerd door de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit te Leiden, NRC Handelsblad en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Zij hebben de naam van Huizinga aan de jaarlijks terugkerende lezing verbonden als eerbetoon aan de historicus en cultuurfilosoof Johan Huizinga, die op 7 december 1872 werd geboren.

Voorgaande sprekers waren: Rudy Kousbroek, Mary McCarthy, Jan Pen, Jean-François Revel, Arthur Lehning, Noam Chomsky, Karel van het Reve, Golo Mann, Ernst Kossmann, Stefan Themerson, Renate Rubinstein, Robert Darnton, Harry Mulisch, Michael Howard, H. Drion, George Steiner, Peter Schat, Susan Sontag, Gerrit Komrij, Joseph Brodsky en E. de Jongh.

De lezing wordt gehouden in de Pieterskerk, Pieterskerkhof te Leiden, en begint om 20.00 uur.

Gratis toegangskaarten (maximaal 2) kunnen uitsluitend via onderstaande bon worden aangevraagd bij NRC Handelsblad, postbus 8811, 3009 AV Rotterdam, onder vermelding van 'Huizinga-lezing' op de envelop.

Zij die op 3 december geen toegangskaarten hebben ontvangen, moeten er op rekenen dat hun aanvraag niet kon worden gehonoreerd.