Haarhuis kanshebber in tennistoernooi om Kremlin Cup; Becker zwoegt drie sets lang

ANTWERPEN/MOSKOU, 12 NOV. Voor Goran Ivanisevic was de tweede ronde in het ECC-toernooi in Antwerpen niet meer dan een trainingspartijtje. De Kroaat gunde zijn Belgische tegenstander Johan van Herck zes games, drie in elke set.

Ivanisevic hield zijn hoop op deelneming aan de ATP-Masters, volgende week in Frankfurt, overeind. De Kroaat heeft nog concurrentie van de Fransman Pioline, die gisteren met 6-3 7-6 van Göllner won. Beide spelers ontmoeten elkaar vandaag in de kwartfinales. Boris Becker is de derde gegadigde voor het laatste ticket voor Frankfurt. De Duitser won in twee sets (7-6 6-4) van de Amerikaan Chuck Adams.

Van Herck, 246 op de wereldranglijst, had na zijn zege op O'Brien al weinig vertrouwen in de ontmoeting met Ivanisevic. “Ik moet zorgen de schade beperkt te houden”, voorspelde de Belg, die met tweemaal 6-3 niet ontevreden mocht zijn.

Ivanisevic, die het toernooi in Antwerpen drie jaar geleden won, hoefde zijn tegenstander niet eens tot fouten te dwingen. Dat deed Van Herck 'vrijwillig'. Als de Belg al eens een service van de Kroaat terug sloeg, stormde hij naar het net om daar te worden gepasseerd. Van Herck had vooral problemen met zijn backhand.

Göllner liet tegen Pioline in de tiebreak van de tweede set twee setpunten onbenut. Pioline won uiteindelijk met 9-7. De Fransman wacht nog immer op zijn eerste toernooizege. Niettemin is hij op de wereldranglijst gestegen naar de elfde plaats. Het bereiken van het Masterstoernooi vindt hij leuk, maar niet noodzakelijk. “Zo niet, dan ga ik op vakantie.”

De 25-jarige Becker, die sinds de partij tegen Stoltenberg weinig aan vorm had gewonnen, moest hard werken voor de blijvende hoop op de ATP-finale. Adams, 66e op de wereldranglijst, bezorgde de als derde geplaatste Duitser handenvol werk. In de eerste set boog de 22-jarige Amerikaan pas in de tiebreak (7-9).

Ook in de tweede had Becker moeite met het topspin-spel van Adams. Die maakte echter nog meer fouten dan zijn opponent. In de tiende game doorbrak Becker de opslag van de Amerikaan. Na zijn overwinning speelt Becker in de kwartfinale tegen de Zweed Magnus Larsson. Die versloeg Becker bij de US Open.

Paul Haarhuis heeft in de tweede ronde van het tennistoernooi in Moskou in drie sets gewonnen van Mark Knowles uit de Bahama's. Haarhuis maakt een goede kans ver te komen in het toernooi om de Kermlin Cup. De Rus Volkov moest zich terugtrekken met griep en de als eerste geplaatste Marc Rosset verkeert in matige vorm. De Zwitser won gisteren met moeite van de Rus Kafelnikov, 7-6 3-6 7-5. (Reuter, SID)