Grappig-dweperige hits van Duet Siglette

Voorstelling: Wij staan gelukkig hier, door Duet Siglette (Sigurd van Lommel en Nicolette ten Bosch). Regie: Antoinette van Zalinge. Gezien: 10/11 in Klein Bellevue, Amsterdam. Aldaar t/m 13/11, daarna elders.

Wat ooit banaal was, is nu al geruime tijd in de mode. Paul de Leeuw heeft het Songfestival-repertoire omarmd, Purper barst los in Waarheen waarvoor en al van enkele seizoenen geleden herinner ik me een hilarisch zangtrio onder de naam Mon Chérie en de Herenflikken. Ook het debuterende Duet Siglette blijkt zich in deze sector aan te dienen, als de reïncarnatie van Teddy en Henk Scholten, The Carpenters of andere lievigheid uit de populaire sector. Ave Maria, Besame mucho, de hits van Abba - het maakt niet uit als het maar grappig-dweperig kan worden gezongen.

De ranke charmezanger Sigurd van Lommel, die tevens excelleert als counter tenor, en de gevoileerde Nicolette ten Bosch, die tegelijk de bijpassende platitudes op de piano verzorgt, hebben echter meer te bieden dan méér van hetzelfde. Ze voegen er, hoe pril soms ook nog, effectief geplaatste mouvementen en droogkomische maniertjes aan toe (Do it to me one more time als sm-song!) en zingen bovendien werk van eigen makelij, zoals een amusante song-cyclus over de weëe Barbie en Ken en het verstorende optreden van Big Jim: “In de wereld van Matell / is geluk geen kinderspel.”

Geloken ogen en een tuttige schemerlamp op de piano zijn hier de vanzelfsprekende handelsmerken. Maar ik vermoed dat het daarbij niet zal blijven.

    • Henk van Gelder