CDA-Limburg zet vaart achter operatie schone handen

MAASTRICHT, 12 NOV. Met de hete adem van justitie en een jagende pers in de nek en met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, zet het CDA in Limburg vaart achter zijn operatie schone handen. Terwijl Gulpen nog aan het bekomen is van de schrik na de veroordeling van burgemeester Vossen, en vijf andere CDA'ers nog wachten op de langzaam malende molens van justitie, probeert het gewestelijk bestuur een einde te maken aan bindingen die christelijke gezagsdragers in bekoring kunnen leiden. Bestuurders worden bij iedere gelegenheid gemaand tot openheid en eerlijkheid en ook nu weer waarschuwt de gewestelijk voorzitter drs A. Magielsen zijn leden voor de valkuilen van comités van aanbeveling of steuncomités die tot doel hebben geld bijeen te brengen voor het schuttersfeest, de nieuwe uniformen van de majorettes of het clubgebouw van de voetbalvereniging. Een vrij onschuldige instelling als het Nolensfonds mag geen geld meer geven aan de stichting die het partijbureau in Sittard beheert. “We willen niets meer met dit fonds te maken hebben”, zegt Magielsen. “Niet omdat ze iets ongeoorloofds doen, maar omdat het ons de commotie niet waard is die er iedere keer over ontstaat.” Het gewestbestuur van het CDA had hiertoe al voor de zomer besloten.

In Duitsland:2.000 hectare landbouwgrond; In Canada:plm. 400 hectare; In Brazielië:plm. 56.000 hectare.

    • Harry Meijer
    • Jacques Herraets