BellSouth mengt zich in overname gevecht Paramount

De regionale Amerikaanse telefoonmaatschappij BellSouth wil voor 1,5 miljard dollar participaren in de overname van kabel-tv onderneming Paramount Communications door QVC Network op voorwaarde dat Liberty Media Corp zich als partner van QVC Network terugtrekt.

In de overnamestrijd om Paramount zijn biedingen uitgebracht door Viacom en QVC Network. Met een recent bod ter waarde van 10,2 miljard dollar overtroefde Viacom eerder deze maand een door QVC Network gedaan bod ter waarde van 9,7 miljard dollar.

De strijd om Paramount Communications begon twee maanden geleden toen Viacom en Paramount een fusieovereenkomst tekenden. Paramount omvat een filmstudio, verschillende tv-zenders, Amerika's grootste uitgeverij Simon & Schuster, Madison Square Garden en twee Newyorkse sportclubs. Een week later mengde QVC zich in de fusieplannen met een hoger bod op Paramount. Sindsdien hebben de partijen met de steun van financiers een paar maal hun biedingen verhoogd. Nynex en Blockbuster hebben 1,8 miljard dollar aan Viacom toegezegd. Liberty en Comcast beloofden 1 miljard aan QVC.