OESO verlaagt groeiprognoses

Parijs, 11 NOV. De economieën van de geïndustrialiseerde landen groeien volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) volgend jaar met gemiddeld 2,2 procent.

Eerder ging de OESO nog uit van een groei van 2,7 procent. Dit heeft voorzitter Laura Tyson van de Economische Adviesraad van president Clinton gisteren na afloop van een OESO-beraad in Parijs gezegd. De groeiprognose voor dit jaar is naar beneden bijgesteld van 1,2 procent tot 1,1 procent. De cijfers suggereren dat de economische situatie in de VS en Europa volgend jaar licht verbetert. Tyson onderstreepte dat een te sluiten GATT-akkoord de belangrijkste stimulans zal zijn voor de wereldeconomie. Volgens haar is er onder deskundigen consensus dat Europa waarschijnlijk het dieptepunt in de recessie voorbij is. Het is volgens Tyson onduidelijk of dat ook voor Japan geldt. (AP)