Ex-wethouder Echt opnieuw veroordeeld

DEN BOSCH, 11 NOV. Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag ex-wethouder G. C. uit de Limburgse gemeente Echt tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld.

C. had een borgstelling aangenomen voor een krediet van 70.000 gulden van een grote wegenbouwer uit Klimmen. De aanverwante zaak tegen de 51-jarige provinciaal hoofdambtenaar P.D. uit Eijsden is aangehouden tot 19 januari. D. zou uit geldnood een lening van 40.000 gulden hebben overgedaan aan de wegenbouwer. De geldelijke handreikingen waren vriendendiensten en verplichtten hen niet tot tegenprestaties, zo zeiden de bestuurders eerder bij de rechtbank in Maastricht. Daar werd C. tot zes maanden veroordeeld, waarvan vier voorwaardelijk. D. kreeg negen maanden, waarvan zes voorwaardelijk, plus een boete van vijfhonderd gulden voor een onjuiste belastingaangifte.