Afvaltransporten voldoen niet aan gestelde eisen

DRIEBERGEN, 11 NOV. Veel transporten van chemisch- en bedrijfsafval voldoen niet aan de regels.

Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek dat de politie gisteren heeft gehouden. Met name ontbraken papieren met informatie over de aard van het afval of ontheffingen, noodzakelijk om provinciegrenzen te overschrijden. Zo'n 250 vrachtwagens werden gecontroleerd. Van de aangehouden vrachtwagens bleken slechts 47 volledig in orde. Er werden 45 overtredingen vastgesteld. Voor het merendeel daarvan heeft de politie een 'gele kaart' uitgedeeld bij wijze van waarschuwing. In tien gevallen heeft de politie een proces-verbaal gegeven. De controle richtte zich vooral op naleving van provinciale regels voor het transport van afvalstoffen. Omdat deze regels nog niet zo lang van kracht zijn, is gekozen voor preventief optreden.