Winst Hoechst 65 procent omlaag

Het resultaat van het Duitse chemieconcern Hoechst is in het derde kwartaal met 64,8 procent gedaald. Voor belastingen kwam het uit op 143 miljoen mark tegen 406 miljoen in dezelfde periode van 1992. Over de eerste 9 maanden zakte het resultaat bijna veertig procent tot 924 miljoen mark.

Hoechst heeft als eerste van de drie grote Duitse chemieconcerns cijfers over het vorbije kwartaal bekendgemaakt. Hoechst is bijna drie keer zo groot als Akzo (zonder de toekomstige partner Nobel Industries).

De omzet van Hoechst in de maanden juli, augustus en september groeide nog. Het concern zette voor 10,84 miljard mark om, 1,1 procent meer dan in dezelfde periode van 1992. De omzet over de eerste 9 maanden liep met 1,3 procent terug tot 33,7 miljard mark.

De winst op de Duitse activiteiten van het bedrijf, ondergebracht in Hoechst AG, slonken in het derde kwartaal met 85,9 procent tot 25 miljoen mark. De omzet in juli, augustus en september liep met 6,8 procent terug tot 3,44 miljard mark. Over de eerste 9 maanden had de AG een 55,2 procent lagere winst (voor belastingen) van 367 miljoen mark.