Ongeluk Airbus door remsysteem

BONN, 10 NOV. Het ongeluk met een Airbus A320 van Lufthansa afgelopen september in Warschau is mogelijk te wijten aan het computergestuurde remsysteem.

Dat heeft de Duitse tv-zender ZDF gisteren in een reportage gemeld. Volgens de omroep landde de piloot aanvankelijk op slechts één stel wielen, omdat hem was gemeld dat er regen en wind was in Warschau, hetgeen onjuist bleek. Maar bij de Airbus moeten beide wielstellen de grond raken voordat het remsysteem wordt ingeschakeld. Het duurde negen seconden voordat de computer het groene licht voor de remprocedure gaf, aldus ZDF. Het toestel schoof van de landingsbaan en boorde zich in een aarden wal waar het in brand vloog. De co-piloot en een passagier kwamen om, en 50 van de 70 overige inzittenden werden verwond.