Nijssen/Suk geplaatst voor WK dubbelspel

Tom Nijssen is als derde Nederlander zeker van een plaats in het wereldkampioenschap van de dubbels over twee weken in Johannesburg. De 29-jarige Limburger won met Cyril Suk in de eerste ronde van het ECC-toernooi in Antwerpen in drie sets van de Amerikanen Ken Flach en Rick Leach, die als negende op de lijst voor hun laatste kans vochten. Nijssen en Suk zijn daardoor sinds gisteren zeker van in ieder geval de zevende plaats op de ranglijst.

“Dat verschil in uitgangspositie was bepalend voor de wedstrijd”, constateerde Nijssen na afloop. “Zij moesten winnen, wij zouden ook bij verlies in de race zijn gebleven. De druk lag bij hen. Wij konden zelfs nog overwegen of een verliespartij niet aantrekkelijker zou zijn omdat je dan in Johannesburg in de andere groep terecht zou komen.”

Boris Becker heeft het toernooi in Antwerpen dringend nodig om zich te plaatsen voor de ATP-finale Frankfurt. Vorig jaar was hij er winnaar, sinds 1985 heeft hij niet ontbroken bij de Masters. In zijn eerste wedstrijd in het sportpaleis heeft hij niet kunnen waarmaken een serieuze gooi te doen naar de benodigde finalewinst in Antwerpen. Becker moest twee en een half uur knokken tegen Jason Stoltenberg, om tenslotte met 7-5 in de derde set te winnen.

Pete Sampras behaalde een gemakkelijke overwinning op David Wheaton: 6-3 6-2.