Dales: voorstel privatisering ABP kon niet sneller

DEN HAAG, 10 NOV. Het wetsvoorstel over de privatisering van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds kon - door het langdurig overleg met ondermeer de vakbonden - niet eerder naar de Kamer worden verzonden.

Dat zei minister Dales (binnenlandse zaken) gisteren in de Tweede Kamer waar zij zich moest verantwoorden voor uitspraken van haar topambtenaar Pont. De directeur-generaal management en personeelsbeleid H. Pont betichtte in de Volkskrant de Tweede Kamer ervan dat het parlement een fatsoenlijke reparatie van het 'WAO-gat' voor de ruim 800.000 ambtenaren blokkeert. Dit zou een gevolg zijn van de weigering van de Tweede Kamer nog dit jaar een wetsvoorstel af te handelen dat de privatisering van het ABP in 1996 financieel regelt. De regeling moet per 1 januari 1994 ingaan, terwijl het voorstel pas 11 oktober naar de Kamer is gestuurd. De bewindsvrouw zei dat Pont “het niet zo heeft bedoeld”.