Chef RAF moet excuses maken

LONDEN, 10 NOV. De bevelhebber van de Britse luchtmacht (RAF), Sir Michael Graydon, is door de minister van defensie Malcolm Rifkind op het matje geroepen en gedwongen zijn excuses aan te bieden aan de Britse minister van financiën en aan diens staatssecretaris. Graydon had gisteren opzien gebaard door te suggereren dat de bewindslieden op Financiën aanzet hebben gegeven tot een perscampagne om de defensie te ondermijnen.

De RAF-topman heeft nu aan minister Kenneth Clarke en diens staatssecretaris voor de begroting, Michael Portillo, geschreven te betreuren dat zijn opmerkingen “verkeerd zijn uitgelegd”.

Vóór het onderhoud met Rifkind had Sir Michael allerwege bijval geoogst voor zijn uitlatingen, onder andere van de voorzitter van de Lagerhuiscommissie voor Defensie, Sir Nicholas Bonsor. Het ziet ernaar uit dat Defensie over de komende drie jaar 1,5 miljard pond moet bezuinigen op een budget van 24 miljard.