Waarin....

Waarin...

In het Zaterdags Bijvoegsel van 6 november (pagina 10) schrijft G.L. van Lennep in zijn column Waarin... over zijn vriendschap met de onlangs overleden schrijver Adriaan Venema. Van Lennep schrijft: “Het weerzinwekkende optreden van drie hoofdstedelijke journalisten, Holman, Kuitenbrouwer en Zandbergen, die enkele dagen voor zijn dood bij Adriaan hebben aangebeld met dronkemanspraat van "komt er nog wat van!' etc., en ook op zijn antwoordapparaat liedjes gezongen hebben ("We'll meet again', etc.), blijft in mijn geheugen gegrift.” Om elk misverstand te vermijden: de bovenvermelde Kuitenbrouwer is Jan Kuitenbrouwer, columnist van deze krant en auteur van onder andere Turbotaal, en niet mr. Frank Kuitenbrouwer, redacteur en commentator van NRC Handelsblad.

Brandstichting

In de krant van maandag 8 november (Racistische acties in Rotterdam en Middelburg, pagina 8) wordt melding gemaakt van een geval van brandstichting in een Turkse levensmiddelenwinkel in Hoogvliet. Het betrof echter een hindoestaanse winkel.

Gegijzeld

In de krant van 30 oktober (Koloniaal trauma blijft pijn doen, pagina 9) staat dat in Indonesië “tientallen burgers tot in 1946 feitelijk gegijzeld werden”. Dit moet zijn: tienduizenden burgers.