Grote opdracht NBM-Amstelland en Schelde Groep

Een consortium van het Haagse bouwbedrijf NBM-Amstelland, Koninklijke Schelde Groep uit Vlissingen en het Zwitserse Von Roll heeft een order van 620 miljoen gulden in de wacht gesleept. In het consortium heeft Von Roll met vijftig procent het grootste belang. NBM-Amstelland Utiliteitsbouw en de Koninklijke Schelde Groep zitten er elk voor 25 procent in.

De drie zorgen voor de zogenoemde 'basic engineering', de eerste fase voor de nieuwe afvalverbrandingsinstallatie in Moerdijk. Begin 1994 wordt de eerste paal geslagen en drie jaar later volgt oplevering. De installatie krijgt een capaciteit van bijna 80 ton per uur, oftewel 600.000 ton per jaar. De verbrandingsinstallatie bespaart door de koppeling met een eveneens nieuw te bouwen warmtekrachtcentrale 144 miljoen kubieke meter gas per jaar. De oven biedt straks werk aan 100 mensen. De bouw vergt een investering van bijna 900 miljoen gulden.