Geen bijbaan politie beveiligingsbureaus

DEN HAAG, 9 NOV. Politiemensen mogen niet langer voor beveiligingsorganisaties of recherchebureaus werken. Alleen in uitzonderlijke situaties wordt ontheffing verleend.

Dat is een van de wijzigingen in de wettelijke regeling van de beveiligingsorganisaties en recherchebureaus. De regeling is gisteren in een wetsvoorstel van de ministers Hirsch Ballin van justitie en Dales van binnenlandse zaken naar de Tweede Kamer gestuurd. Een woordvoerder van binnenlandse zaken stelde dat nevenfuncties van politiemensen bij de burgemeesters bekend zijn. Zij moeten daarvoor dispensatie geven. Behalve het verbod op de nevenfuncties is in de nieuwe regeling de eis opgenomen dat de installatie van alarmapparatuur dient te gebeuren door een gekwalificeerde installateur.