Enschede wil drugsdealers geen woning geven

ENSCHEDE, 9 NOV. De gezamenlijke woningbouwverenigingen in Enschede overwegen handelaren in verdovende middelen huisvesting te weigeren.

Het bestuur van de overkoepelende Stichting Woningverdeling Enschede (SWE) heeft gisteren het besluit genomen de juridische consequenties van zo'n stap te onderzoeken. De Enschedese woningbouwverenigingen zijn volgens SWE-voorzitter A. Toering tot hun standpunt gekomen wegens toenemende overlast van drugshandelaren voor buurtbewoners. Woningbouwverenigingen kunnen huurders die overlast veroorzaken wel uit hun woning zetten, maar uiteindelijk krijgen ze via een wachtlijst toch weer een nieuwe woning toegewezen. Enschede wil huurders met een 'aantoonbaar verleden' als overlast veroorzakende dealer die mogelijkheid nu ontnemen.