Drie mensen in trance leggen baby te vondeling

AMERSFOORT, 9 NOV. Drie mensen die volgens de politie 'in trance' waren, hebben gisteravond een twaalf maanden oude baby achtergelaten op de motorkap van een ambulance in Amersfoort. Het personeel van de ambulance heeft de baby, die in een plunjezak zat, naar het politiebureau gebracht. De drie mensen die de baby achterlieten, zijn korte tijd later aangehouden. De politie was niet in staat met hen te communiceren.

De drie, een man en twee vrouwen, werden gisteravond voor het eerst gesignaleerd toen ze op de Utrechtseweg in Amersfoort over auto's liepen. Even later moest een ambulance halt houden omdat de drie ervoor sprongen. Toen de chauffeur van de wagen hen vroeg de weg vrij te maken wierpen ze een plunjezak op de motorkap van zijn wagen en verdwenen. Het ambulancepersoneel trof in de plunjezak de baby aan. Men bracht het kind naar het politiebureau, waar een arts vaststelde dat het gezond was en in goede conditie verkeerde.

De man en de twee vrouwen konden even later elders in de stad worden aangehouden. Bij het verhoor van de drie kwam geen enkele zinnige mededeling vrij. De drie, aldus een politiewoordvoerder, verkeerden in een soort trance.

“Ze leken in meditatie. Kaarsrechte rug, recht voor zich uit starend, niets mee te beginnen”. Vanochtend is een team van acht mensen bezig geweest om de zaak uit te zoeken. Het kind is ondergebracht “op een goed adres” tot er meer duidelijk is.