Sparta-Feyenoord (3-4) was van een heel laag ...

Sparta-Feyenoord (3-4) was van een heel laag niveau, maar door door de vele kansen die zich voordeden af en toe best aantrekkelijk. De uitslag had net zo goed 5-5, 6-7 of 7-8 kunnen zijn. Feyenoord kwam na 23 minuten op 1-0 door een kopbal van Witschge, maar kon na het uitvallen van aanvoerder De Wolf (liesblessure, invaller Metgod) de voorsprong niet behouden. Nog voor rust zorgde Bogarde, ook koppend, voor de gelijkmaker.

Blinker zette Feyenoord met een laag afstandschot vroeg in de tweede helft op 2-1. Taument bracht de marge zeven minuten later zelfs op twee. Feyenoord verzuimde daarna nog meer afstand te nemen zodat Sparta door zijn tweede treffer (Van Eck) weer hoop op een goed resultaat kreeg. Na een half uur zorgde Maas echter voor 4-2. Daarna kregen beide teams legio kansen. Maas raakte de lat. In blessuretijd bepaalde Valke met een benutte strafschop de eindstand op 4-3.