Man verdrinkt in gracht A'dam bij vluchtpoging

AMSTERDAM, 8 NOV. Een geboeide arrestant van de Amsterdamse politie is vrijdagnacht om het leven gekomen toen hij tijdens een vluchtpoging in de Herengracht sprong en verdronk.

De man werd samen met twee anderen aangehouden op verdenking van een even daarvoor gepleegde straatroof op een 38-jarige man. De politie moest wachten op versterking om het trio naar een politiebureau te kunnen vervoeren. Plotseling trok één van de mannen een sprint naar de waterkant, waarna hij in het grachtewater sprong. Pogingen van drie agenten om de arrestant te redden, hadden geen resultaat.

De Amsterdamse politie heeft vrijdag ook een door geweld om het leven gebrachte vrouw (43) in haar woning aagetroffen. Een andere, 24-jarige vrouw uit Weesp, is in het AMC overleden aan schotwonden die haar waren toegebracht door haar 30-jarige man. Verder is door nog onbekende oorzaak zaterdagavond een plezierbootje met vijf personen aan boord omgeslagen in de Prinsengracht in Amsterdam. Drie drenkelingen werden gered. Van de twee andere opvarenden ontbreekt ondanks een grootscheepse zoekactie nog elk spoor. Aangenomen wordt dat het tweetal zichzelf heeft weten te redden.