Londen tegen voorstel Libië in zaak Lockerbie

LONDEN, 8 NOV. De Britse regering heeft een Libisch voorstel om de twee verdachten in de zogenoemde Lockerbie-zaak in Zwitserland te laten berechten, van de hand gewezen. Londen staat erop dat de twee of in Schotland of in de Verenigde Staten worden berecht. Libië heeft dit tot nu toe steeds geweigerd.

Het Libische ministerie van buitenlandse zaken heeft op 28 oktober de Zwitserse autoriteiten officieel gevraagd zich met de Amerikaanse autoriteiten in verbinding te stellen met een verzoek het proces tegen de twee Libiërs in Zwitserland te laten plaatsvinden. De twee Libiërs worden er door de Britten van verdacht de daders te zijn van de aanslag, in 1988, op een Boeing van PanAm, die in de lucht werd opgeblazen en waarvan het wrak neerstortte op het Schotse dorpje Lockerbie. Bij de aanslag kwamen 270 mensen om het leven.(AFP, Reuter)