COUSCOUSSALADE MET VIS

Een voorgerecht voor 4 à 6 personen:

300 gram couscous

1 rode paprika

een bosje lenteuitjes

een handvol spinazieblaadjes

100 gram gekookte mosselen

100 gram gekookte garnalen

1 citroen olijfolie

wijnazijn

zout, peper

Doe de couscous in een kom en giet er een halve liter kokend water op. Dek de kom af en laat de couscous een half uur staan. Was en droog de spinazie. Snijd het kapje van de paprika. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in dunne ringen. Maak de uitjes schoon. Verwijder de worteltjes en lelijke groene bladen. Snijd de citroen in smalle partjes. Maak een vinaigrette van 4 delen olie en 1 deel azijn en wat zout en peper. Laat de couscous goed uitlekken. Schep vis en groente door de couscous. Giet de vinaigrette over de salade die wordt gegarneerd met citroen en lenteuitjes.

    • Anne Scheepmaker