Binnen enkele minuten maakte Jari Litmanen ...

Binnen enkele minuten maakte Jari Litmanen gistermiddag tegen Volendam zijn fout goed. De Finse topscorer mocht kort voor rust een strafschop nemen nadat gelegenheidsback René Petiet in een achtervolging Marc Overmars onderuit had gehaald. Litmanen schoot vanaf de stip over het doel. Even later zette hij Ajax toch op voorsprong na een uitstekende actie van Finidi.

In de tweede helft was invaller Stefan Pettersson, die de geblesseerde Frank Rijkaard verving, betrokken bij twee treffers. Hij zorgde zelf voor 2-0 na voorbereidend werk van Litmanen en in de zeventigste minuut stelde hij met een lage voorzet Ronald de Boer in staat de derde treffer in te schieten. Het was zijn eerste competitiedoelpunt voor Ajax in dit seizoen. Fabian de Freitas, de sterke spits van Volendam, maakte vlak voor tijd met een afstandsschot nog 3-1.