AC Milan solide, maar niet briljant bij zege op Inter

ROTTERDAM, 8 NOV. In de Italiaanse voetbalcompetitie heeft AC Milan de beladen derby tegen stadsgenoot Inter met 2-1 gewonnen. Het niveau van het duel viel zwaar tegen. De club van Bergkamp en Jonk speelt dit seizoen chaotisch voetbal. De landskampioen is nog even solide als voorheen, maar mist tot nu toe de briljante ingevingen van Lentini en Van Basten. Beiden zijn geblesseerd. Milan-verdediger Paniucci, de vervanger van Tassotti, opende de score met een fraaie kopbal. In de tweede helft zette Jean-Pierre Papin de 'bezoekers' op 2-0 na een enorme blunder in de Inter-defensie. Dennis Bergkamp scoorde tegen door een penalty hard in de kruising te schieten. Wim Jonk miste vlak voor het eindsignaal een kans voor open doel en de laatste mogelijkheid op het verdiende gelijkspel.

Sampdoria verloor verrassend. In Genua won Caglairi met 2-1, na een 1-0 achterstand. International Mancini miste een vlak voor tijd een penalty en daarmee de kans op zijn honderdste competitiedoelpunt. De harde verdediger Vierchowod werd uit het veld gestuurd. Lazio won voor het eerst dit seizoen buiten Rome. De Kroaat Boksic, gekocht van Olympique Marseille, maakte een goed debuut bij Lazio, dat Napoli met 2-1 klopte.