Clinton: NAFTA zal EG moed schenken

WASHINGTON, 6 NOV. Volgens de Amerikaanse president Bill Clinton zal de ratificering door het Congres van het Noordamerikaanse Vrijhandelsakkoord (NAFTA) met Canada en Mexico de geloofwaardigheid van Washington in de GATT-onderhandelingen vergroten en tegelijk de Europese landen de “moed” verschaffen hun grenzen ook te openen.

“Indien NAFTA mislukt, zullen andere landen die een GATT-akkoord niet willen steunen, zeggen dat als de VS protectionistischer worden, zij dat ook kunnen.” Volgens Clinton zal het moeilijker worden vóór de uiterste datum van 15 december een GATT-akkoord te bereiken, indien het Congres op 17 november niet instemt met NAFTA. Clinton, die een intensieve campagne voor NAFTA voert, sprak vanuit de Oval Office in een tele-conferentie met Amerikaanse landbouwers en radiojournalisten. Gisteren werd bekend dat vice-president Al Gore en Ross Perot (onafhankelijk presidentskandidaat tijdens de jongste verkiezingen) komende dinsdag op tv met elkaar zullen debatteren over het vrijhandelsakkoord. Perot voert een felle campagne tegen NAFTA. (AFP)