Anderlecht en Milan openen kampioenenbal

ROTTERDAM, 6 NOV. Anderlecht en AC Milan zullen op woensdag 24 november de opening verzorgen van de derde Champions League, het bal der landskampioenen in het Europa-Cuptoernooi. De twee topclubs met Nederlandse spelers in de gelederen zijn gisteravond tijdens de loting in Genève in een poule terecht gekomen met FC Porto uit Portugal en de Duitse kampioen Werder Bremen. In de andere groep begint het Spaanse Barcelona met een uitwedstrijd tegen het Galatasaray uit Turkije. Het tweede duel is AS Monaco tegen Spartak Moskou.

Volgens de Nederlandse trainer van de Belgische kampioen Anderlecht, Jan Boskamp, treft zijn elftal de zwaarste tegenstanders. Boskamp weet zich voor de wedstrijden tegen Werder Bremen en FC Porto gesterkt door het verleden. Anderlecht speelde tweemaal eerder tegen de Duitsers, viermaal tegen de Portugezen. In alle gevallen liep dat goed af. “Het zijn sterke ploegen”, aldus Boskamp. “Bremen door de aanvallende kwaliteiten, met Rufer en Hobsch als makkelijk scorende spitsen. Porto leunt vooral op de verdediging.”

Bij Milan is Marco van Basten door zijn enkelblessure voorlopig nog niet inzetbaar. Van Basten en Ronald Koeman van Barcelona waren bij de loting aanwezig om zelf te bepalen in welke poule te hun clubs, die beide geplaatst waren, terecht kwamen. Van Basten trok een B, Koeman de A. “Er zijn acht goede ploegen en de twee groepen zijn zeer gelijkwaardig”, vond Van Basten. “Het maakt trouwens toch geen verschil voor Milan.” Koeman vond Galatasaray een moeilijke eerste tegenstander. “Ze hebben een een grote supportersschare”, zei Koeman. “Om Manchester United uit te schakelen, moet je een goed team hebben.” (ANP, AP)

Het programma:

Groep A:

24 november: AS Monaco (Fra) - Spartak Moskou (Rus) en Galatasaray (Tur) - CF Barcelona (Spa);

8 december: Barcelona - Monaco en Spartak Moskou - Galatasaray;

2 maart: Spartak Moskou - Barcelona en Monaco - Galatasaray;

16 maart: Barcelona - Spartak Moskou en Galatasaray - Monaco;

30 maart: Spartak Moskou - Monaco en Barcelona - Galatasaray;

13 april: Monaco - Barcelona en Galatasaray - Spartak Moskou.

Groep B:

24 november: Anderlecht - Milan en Porto - Werder Bremen;

8 december: Werder Bremen - Anderlecht en Milan - Porto;

2 maart: Milan - Werder Bremen en Anderlecht - Porto;

16 maart: Werder Bremen - Milan en Porto - Anderlecht;

30 maart: Milan - Anderlecht en Werder Bremen - Porto;

13 april: Anderlecht - Werder Bremen en Porto - Milan.

Halve finales: 27 april: winnaar groep A - tweede groep B, winnaar groep B - tweede groep A. Finale: 18 mei.