Splitsing aandeel Ahold akkoord

In een bijzondere vergadering hebben de aandeelhouders van Ahold gisteren hun goedkeuring gehecht aan het voorstel het aandeel Ahold te splitzen in de verhouding van 2 nieuwe voor 1 bestaand aandeel. Ahold heeft dit voorgesteld om het mogelijk te maken de aandelen Ahold op de effectenbeurs van Wall Street in de notering op te nemen. De 'split-up' gaat in op 15 november.

Van die dag af aan zal de beurskoers van het aandeel Ahold de nieuwe verhouding weergeven. Dit gebeurde de afgelopen jaren al eens eerder. In december 1990 werden de aandelen ook al gesplitst in de verhouding twee voor een.

Ahold bezit in de Verenigde Staten een aantal 100 procent belangen in de supermarktsector met de winkelketens BI-LO, Giant, Tops Markets, Finast en Edwards. Deze winkelbedrijven behaalden in 1992 gezamenlijk een omzet van omgerekend 12 miljard gulden.