Russen aan land bij de Georgische havenstad Poti

TBILISI, 5 NOV. Russische mariniers zijn gisteren in de Georgische havenstad Poti aan land gegaan om de transportroutes van Poti naar de Georgische hoofdstad Tbilisi te beschermen.

Russische militairen deden dat al elders langs de spoorlijn van Poti naar Tbilisi.

Sjevardnadze zelf stond gisteren op de kade van Poti om de tweehonderd Russische militairen te verwelkomen. Ze kwamen van een Russische vlooteenheid die al enkele dagen voor de kust lag. De Russen brachten een aantal tanks en pantserwagens mee.

Sjevardnadze heeft Rusland om hulp gevraagd in zijn strijd tegen de aanhangers van zijn verdreven voorganger, Zviad Gamsachoerdia. In de strijd tegen de 'zviadisten' hebben de Georgische regeringstroepen volgens bekendmakingen in Tbilisi gisteren de stad Chobi veroverd. (AP)