KLM op hogere beladingsgraad

De vliegtuigen van de KLM zaten in oktober een stuk voller dan in dezelfde maand van verleden jaar.

De beladingsgraad steeg van 72,6 tot 76,6 procent. Dit bracht de beladingsgraad in de maanden april tot en met oktober van 71,2 op 74,0 procent. Dit heeft de maatschappij donderdagmiddag laten weten, enkele uren nadat gunstige financiële resultaten over de eerste helft van het lopende boekjaar de wereld in werden geseind.

Het totale vervoer steeg in oktober met 20 procent tot 593 miljoen tonkilometer, de produktie (vervoerscapaciteit) ging met 14 procent vooruit naar 775 miljoen tonkilometer. Over maart tot en met oktober gaf het totale vervoer een stijging met 17 procent te zien tot 3901 miljoen tonkilometer en schoof de produktie met 13 procent naar boven tot 5271 miljoen tonkilometer.