Foto: DEN BOSCH - Een uitslaande brand heeft ...

Foto: DEN BOSCH - Een uitslaande brand heeft vanmorgen de stallingen van busonderneming BBA in Den Bosch volledig in de as gelegd.

43 van de in totaal 75 bussen gingen daarbij verloren. Van de rode stadsbussen bleven er acht gespaard. De schade bedraagt tien à vijftien miljoen gulden. Het stadsvervoer per bus werd gedurende enkele uren aanzienlijk vertraagd. De BBA heeft inmiddels dertig bussen gehuurd van collega-busvervoerbedrijven in de regio. “Kleine vertragingen blijven zich echter voordoen omdat de ingehuurde bussen, in tegenstelling tot de BBA-bussen, geen invloed hebben op de werking van de verkeerslichten”, aldus P. van Daalen, regiomanager van BBA. Van Daalen spreekt van “een bonte bedoening” in de stad omdat de ingehuurde wagens niet dezelfde kleur hebben. De BBA kan deze bussen het komende weekeinde nog blijven gebruiken. Daarna verwacht men voor het vervoer en de stalling een meer structurele oplossing. De oorzaak van de brand, waarbij zich geen persoonlijke ongelukken voordeden, is nog onduidelijk. De technische recherche begint een onderzoek zodra de brandweer klaar is met nablussen. (Foto NRC Handelsblad / Rien Zilvold)