Familie van Bob Marley wil sigaret weren

LONDEN, 5 NOV. De familie van de in 1981 overleden reggae-zanger Bob Marley gaat een proces aanspannen tegen sigarettenfabrikant Philip Morris. Het concern wil in Frankrijk namelijk een sigaret op de markt brengen met de naam Marley. Dit hebben de nabestaanden deze week in Londen bekendgemaakt.

Het bedrijf Bob Marley Music Inc., dat in naam van de familie van de zanger de nalatenschap beheert, noemt het gebruik van de naam van de Jamaicaan voor commerciële doeleinden “onaanvaardbaar”.

Een woordvoerder van Philip Morris heeft laten weten dat het bedrijf bij het verzinnen van een naam voor de Franse sigaret helemaal nooit aan de naam van de zanger heeft gedacht en dat ook de consument waarschijnlijk niet meteen aan Bob Marley zal denken. Marley overleed aan een hersentumor.

Het is aan de Franse justitie om uit te maken of Philip Morris de sigaret mag lanceren. Een datum voor het proces is nog niet vastgesteld. (AFP)