Becker aardig op dreef tegen Tsjech Novacek

PARIJS, 5 NOV. Boris Becker begint op dreef te komen bij het sterk bezette indoor-tennistoernooi van Parijs. De Duitser, als derde geplaatst en titelverdediger, bereikte gisteren in sportpaleis Bercy de laatste acht door een overwinning op de Tsjech Karel Novacek. Na een moeizame eerste set kwam Becker niet meer in de problemen, 7-6 en 6-2.

In de eerste set, die hij in de tiebreak met 11-9 won, was Becker soms geïrriteerd door beslissingen van de lijnrechters. Later was hij heer en meester met scherpe returns en harde services. Toen hij met een ace een einde maakte aan de partij hield Becker zijn armen juichend omhoog. Hij kan met goede resultaten in Parijs en Antwerpen nog plaatsing afdwingen voor het ATP-toernooi later in de maand in Frankfurt. Hij won Parijs eerder in 1986, 1990 en 1992.

Ook Beckers landgenoot Michael Stich plaatste zich voor de kwartfinales. De nieuwe Duitse nummer één won met 7-6 en 6-1 van de Amerikaan Todd Martin. Stich sloeg vijftien aces. Hij liet in de eerste set een paar belangrijke punten liggen, in de tweede set was hij heer en meester. Zijn volgende tegenstander is de Zweed Stefan Edberg, die in drie sets won van de Tsjech Petr Korda. In de laatste vier onderlinge duels was Stich winnaar.

Andrej Medvedev beroofde het publiek van lieveling Henri Leconte. De als achtste geplaatste speler uit de Oekraïne had zware tegenstand van de Franse veteraan, 7-5 6-7 6-3. De Australiër Woodforde schakelde de Zweed Gustafsson, eerder bedwinger van Courier, uit met 6-3 4-6 6-3. De als eerste geplaatste Amerikaan Sampras won met 7-5 6-3 van de Zwitserse olympische kampioen Rosset. De Kroaat Goran Ivanisevic versloeg de Amerikaan Michael Chang in twee sets, 7-6 7-5.