Bank Suriname wil van president af

PARAMARIBO, 5 NOV. De raad van commissarissen van de Surinaamse Centrale Bank meent dat de positie van president H. Goedschalk onhoudbaar is geworden, doordat diens naam steeds wordt genoemd in de smeergeldaffaire.

De Raad heeft de regering-Venetiaan daarom geadviseerd Goedschalk te ontslaan. Het personeel van de bank, onder wie veel aanhangers van de oud-revolutionair Goedschalk, heeft gisteren uit protest niet gewerkt. De personeelsbond wil de staking volhouden totdat er duidelijkheid is over de positie van Goedschalk. De bond wijst erop dat Goedschalk niet als verdachte wordt genoemd in het voorlopig rapport van de Surinaamse ofiicier van justitie. De raad van commissarissen meent echter dat de reputatie van de centrale bank te veel te lijden heeft onder de geruchten. Goedschalk werd eind augustus met verlof gestuurd hangende het onderzoek.