Viermaal rood in 2 Europese seizoenen

De rode kaart die John van Loen gisteren incasseerde tegen FC Porto, was de vierde die Feyenoord in de afgelopen twee seizoenen in Europa-Cupverband kreeg.

Vorig jaar oktober werd John de Wolf uit het veld gestuurd tijdens de uitwedstrijd in het bekerwinnaarstoernooi tegen Luzern. Wegens een vermeende kaakstoot. Ten onrechte. Henk Fräser was de schuldige. Maar hij mocht zijn schuld niet tijdens de wedstrijd opbiechten. Pas bij een tuchtzaak van de Europese Voetbalunie werd De Wolf vrijgesproken. Van Fräser werd niet bewezen geacht dat hij de kaakstoot had gegeven. Hoewel hij dat openlijk had toegegeven. Fräser werd wel geschorst wegens onsportief gedrag. In maart kreeg vervolgens Ulrich van Gobbel een rode kaart in de kwartfinale van hetzelfde toernooi tegen Spartak Moskou. In dit seizoen liep Peter Bosz rood op na twee gele kaarten in de uitwedstrijd tegen FC Porto. Gisteren kreeg Van Loen eerst een gele kaart, vervolgens een rode. (Foto Michael Kooren)