Rugbyers stap dichter bij WK

Het Nederlands rugbyteam heeft gisteravond in Apeldoorn de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Israel met 56-0 gewonnen.

Zondag hadden de Nederlanders Tsjechië met 42-7 verslagen. Zweden verloor gisteren met 34-5 van Tsjechië. Nederland moet bij de eerste twee eindigen in de poule van vier. Dan volgt in mei 1994 in Rome een toernooi met het sterke Italië en zwakker land, waarbij de winnaar zich plaatst voor het wereldkampioenschap, dat in 1995 in Zuid-Afrika wordt gespeeld. Het vijftiental van bondscoach John van Altena kan zich zaterdag in Amsterdam tegen Zweden een nederlaag met meer dan honderd punten veroorloven. Nederland maakte tegen Israel negen tries (bal over de achterlijn) van vijf punten. Marc Michelsen benutte vijf conversies (schop tussen de palen na een try) van twee punten en twee penalties (schop tussen de palen na een overtreding) van drie punten.